woensdag 21 maart 2018
Website voor Humanistiek
Menu

Voorpagina
Abonnement
E-edities
Archief
Colofon
H-University Press
Links
Feedback

RedactieBlog

Nieuwsbrief
SWP Uitgeverij

Externe links openen in een nieuw venster.

Een van de grote opgaven waarvoor humanistische organisaties zich gesteld zien is de vergrijzende achterban: het natuurlijk proces volgend, betekent dit immers dat het aantal georganiseerde humanisten jaar in jaar uit wordt verkleind door overlijden. En dat is voor de organisaties geen wenselijk scenario.
Lees verder & discussieer mee


Met de vorming van een nieuw kabinet met twee christelijke partijen, dringt zich onmiddellijk de vraag op wat het beleid wordt ten aanzien van euthanasie en abortus. Lees verder & discussieer mee

29 januari 2007:18e Dies Natalis
In alle debatten over het Nederlands asielbeleid gaat het nooit over de rechten van asielzoekers, alleen over hun plichten. De Universiteit voor Humanistiek wil hier graag aandacht voor vragen in het publieke debat. Het huidige asielzoekersbeleid is streng geweest, het aantal asielzoekers is afgenomen. Maar is het ook een humaan asielzoekersbeleid? Lees verder


Een belangrijk percentage gedetineerden heeft een psychische en/of psychiatrische stoornis. Van TBS-patienten is dit overduidelijk, maar ook in de reguliere detentie is hiervan sprake. Is het dan een nuttige gedachte om te volstaan met een gevangenisstraf of is er meer nodig?
Lees verder

 
Hans Becker ontwikkelde een compleet nieuwe visie voor de ouderenzorg die gebaseerd is op culturele sturing met vier kernwaarden: eigen regie, eigen werkzaamheid, de aanpak via een uitgebreide familie en een allesomvattende positieve attitude.
Lees verder

Podcast

De tweede druk van 'Anders dan we denken'van Piet Winkelaar is verschenen. Door de bijlagen en literatuur op het internet te plaatsen is de winkelprijs verlaagd!
Lees verder

Scrivare
Uitgeverij SWP heeft een nieuw boekenfonds gerealiseerd voor literaire non-fictie: Scrivare. In feite publiceert Scrivare humanistische boeken voor een breed publiek over actuele thema's.

Copyright © 2018 SWP Uitgeverij BV Amsterdam