woensdag 21 maart 2018
Website voor Humanistiek
Menu

Voorpagina
Abonnement
E-edities
Archief
Colofon
H-University Press
Links
Feedback

RedactieBlog

Nieuwsbrief
SWP Uitgeverij

Externe links openen in een nieuw venster.

Ecologie en hedendaags humanisme

Met bijdragen van onder andere Marcel Wissenburg, Lucas Reijnders, Marius de Geus, Koo van der Wal, Pim Martens, Henk Manschot, Eelke Wielinga en Harry Kunneman.

Lees verderHoe te leven?
Deze vraag houdt mensen al eeuwen bezig en blijft actueel. Misschien wel meer dan ooit. Door de grote vrijheid om het leven zelf in te richten wordt steeds meer een beroep gedaan op individuele zingeving.
Existentieel biografisch onderzoek, zoals dat aan de Universiteit voor Humanistiek gedoceerd wordt, biedt mensen een structuur om met hun levensvragen om te gaan. Deze methode van counselen helpt een nieuw perspectief te vinden in een bestaande situatie of een rode draad te ontdekken in een levensverhaal. Lees verder
29 mei jongstleden hield Dick Bierman zijn openbare oratie, over zin en onzin van bijzondere ervaringen.
Zijn bijzondere leerstoel is niet onomstreden.... Lees verder & discussieer mee

 

Piet Winkelaar, bekend van zijn vele educatieve, filosofische en humanistische publicaties, waagt zich ditmaal op het pad van de filosofisch getinte fictie: Een reis naar BourgondiŽ, een pelgrimage, waarbij de tocht zelf belangrijker is dan het eindpunt. Lees verder

Filosofie-zingeving catalogus
Uitgeverij SWP distribueert in een oplage van 40000 exemplaren, onder meer via het bijsluiten bij Filosofie Magazine, haar overzicht van publicaties op dit terrein. Een PDF-versie is hier te vinden.

Humanistic Podcast

Copyright © 2018 SWP Uitgeverij BV Amsterdam