woensdag 21 maart 2018
Website voor Humanistiek
Menu

Voorpagina
Abonnement
E-edities
Archief
Colofon
H-University Press
Links
Feedback

RedactieBlog

Nieuwsbrief
SWP Uitgeverij

Externe links openen in een nieuw venster.Bestaansethiek
In Bestaansethiek laat Victor van den Bersselaar zien dat er ook in de postmoderne tijd ruimte is voor een gedeeld ethisch referentiekader voor de articulatie van de identiteits-, levens- en zingevingsvragen. Hij put daarvoor uit drie bronnen: de hernieuwde belangstelling voor de filosofie van de levenskunst, de feministische filosofie van de zorg en de hermeneutische filosofie van het zelf en de ander. Dit referentiekader kan dienen als de bagage die praktijkwerkers nodig hebben om zowel met de ethische aspecten van de vragen van hun clienten en doelgroepen te kunnen omgaan, als met de mogelijkheden en beperkingen van de instellingen en de organisaties waarbinnen zij opereren. Daarmee geeft het een nadere invulling aan het begrip normatieve professionalisering.
Boekpagina
Verschenen op 16 september 2009

Email-Nieuwsbrief
Ingaande september 2009 zal er iedere maand een E-Nieuwsbrief worden verzonden.
U kunt zich hier aanmelden. Uiteraard kunt u dit op ieder gewenst moment weer stopzetten.


De nieuwe editie van het tijdschrift heeft als thema Culturele diversiteit.
Klik op verder lezen voor een overzicht.
Nog geen abonnee?
Klik dan hier om uw eigen exemplaar veilig te stellen.
Lees verder

Egodocumenten
Naar schatting meer dan 100.000 chronisch zieken in Nederland schrijven over hun ziekte. SWP Uitgeverij heeft een aparte website ingericht, waar de beste verhalen van de laatste jaren in zijn geheel te lezen zijn: Kijk op Pen als lotgenoot.

Alzheimer
Geestelijk verzorgers komen het maar al te vaak tegen: Alzheimer. Het is een aandoening die de komende jaren als derde in de rangorde van doodsoorzaken terecht komt. Medio september is er een nieuw boek over Alzheimer door Bere Miesen over veel, heel veel aspecten van alzheimer en dementie. Opmerkelijk is dat het boek een voorwoord bevat van minister Maria van der Hoeven, waaruit blijkt dat haar echtgenoot ook al enige tijd Alzheimer-patient is. Een van de 270.000 lotgenoten die Nederland telt. Informatie over het boek is hier te vinden.

 
Film: happy end
De mooiste zin uit de nieuwste film van Frans Weisz: Een uur boven de grond is meer waard dan een eeuwigheid eronder. Op 1 oktober in de filmtheaters. De trailer:Onder redactie van Joachim Duyndam, Hans Alma en Ilja Maso verscheen recent het boek Deugden van de humanistiek; Kwaliteiten en valkuilen van wetenschap met een menselijk gezicht. Lees verder & discussieer mee

Van de zijlijn: dating

Op zijn minst opmerkelijk: een datingsite voor vrijdenkers en atheisten. Het bestaat al jaren, en bevat nu zo'n 13000 m/v die naar elkaar op zoek zijn. Een kijkje nemen kan hier


American Humanist Association

Copyright © 2018 SWP Uitgeverij BV Amsterdam